Personlig utveckling och entreprenörskap hör samman

Sitter på Maltas flygplats och väntar på flyg till Stockholm. Jag älskar att jobba på flygplatser! Det är något särskilt med  människor som är i rörelse, på väg någonstans. Det finns förhoppningar, glädje, stress och spänning.  Det är en för mig en kreativ och härlig miljö.

Min första coachlärare Domenico La Corte berättade, när jag gick coachutbildningen 2004, att när vi är i rörelse måste tankarna gå genom känslocentrat i hjärnan och tillbaka till den logiska delen av hjärnan. Det sägs att vara i rörelse samtidigt som man reflekterar gör att man har kontakt med känslor och blir mer kreativ. Kanske är det vad som händer på en flygplats där alla är i rörelse.

Idag reflekterar jag över personlig utveckling och företagande. Under större delen av mitt vuxna liv har jag varit entreprenör i olika former. Jag har märkt att mina projekt och företag blir så stora och framgångsrika som jag är villig att växa. Personlig utveckling och entreprenörskap hör samman.

Det här är vad jag lärt mig av livet och entreprenörskapet så här långt:

 • Jag drivs upplevelser som får mitt hjärta och min hjärna att sjunga
 • Det går inte att upprepa samma koncept för lycka två gånger och nå samma resultat
 • Att drömma skapar kraft
 • Visioner blir verklighet
 • Ärlighet skapar tillfredsställelse
 • Jag blir som jag umgås
 • Gränser och generositet hör ihop
 • Mod skapar frihet
 • Mina rädslor är värre än verkligheten
 • Perspektivbyte är semester
 • Synergi mellan helt olika saker är intressanta

Det som får mitt hjärta och min hjärna att sjunga nu är att göra affärer på webben. Oj, vad roligt det är!

/Anna

Digitala Affärsmodeller

 

Anna Åberg

Har varit företagare sedan 1986. Lever som Digital Nomad, just nu på Malta. Min ambition är att inspirera fler till att leva sina drömliv. Idag säljer jag e-kurser i hur man digitaliserar sin affärsmodell.

Anna Åberg has 8 posts and counting. See all posts by Anna Åberg

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.