Så blir du en bra eventkoordinator

Av Nina Jansdotter
En eventkoordinator skapar ett event och arbetar med det så att gästerna får en helhetsupplevelse från start till slut. Ett event kan se ut på många olika sätt och man arbetar med olika projekt från gång till gång.  
 
Catherine BrennerCatherine Brenner började arbeta med event i artonårsåldern. När hon var sexton så fick hon uppdrag som fotomodell vilket ledde till att hon fick ett stort kontaktnät och sedan gav det ena det andra. Catherine har arbetat som eventbokare för olika typer av events, arrangerat fester, arbetat som promoter och värdinna på events, men även arbetat med styling av personer inför event. De egenskaper en eventkoordinator bör ha enligt henne är att att man måste vara idérik, kreativ, noggrann, social och framförallt tycka om att arbeta med människor.  
 
 – Det gäller att vara flexibel då det kan vara arbete många helger och kvällar och ibland får man rycka in när det behövs, säger Catherine. En gång arbetade hon med att lansera ett produktmärke och de skulle bygga ihop ett stativ. Då hon inte är världens bästa på att bygga ihop saker så blev det inte helt som hon hade tänkt sig. 
 
  – Jag fick fråga andra om hjälp, måste träna på det där. Tveka aldrig att be om hjälp om du kör fast.  
 
 Vad är det roligaste med rollen? 
  – Det roligaste med att arbeta inom event är att man först och främst får skapa något från grunden, man ser eventet växa från start till slut. Men givetvis också att man träffar så många nya härliga människor, säger Catherine, entusiastiskt.  
 
 Att jobba med event kan också vara ganska krävande, forstätter hon. Det krävs att ofta man arbetar både kvällar och helger och kan rycka in om det behövs. Utmaningarna med detta jobb är att man tar ofta med sig jobbet hem. Man kan oftast inte sluta tänka på projektet man arbetar med.  
 
 – Jag får dom bästa idéerna i duschen till exempel. Det gäller ibland att vara närvarande hemma och inte vara allt för uppslukad av sitt projekt som man arbetar med. Men det kan vara svårt om man älskar det man gör. Det är också en utmaning att överträffa sig själv, att nästa event ska bli ännu bättre.  
 
 Ett bra kontaktnät är alltid bra menar Catherine. Det är också viktigt att du är öppen för att möta nya människor och jobba hårt. Det finns även olika skolor idag där man kan plugga till eventkoordinator.  
 
 Tror du jobbet kommer att bli vanligare i framtiden?  
 – Jag tror att jobbet håller på att bli vanligare, speciellt här i Malmö där jag bor. Fördelen vi har är bron över sundet till Köpenhamn ,  där  är event redan är väldigt stort. Vi har börjat att samarbeta länderna emellan och man får idéer från varandra.  
 
 Dessutom hålls det en del föredrag om event. Att arbeta med event är så omfattande att man kan arbeta inom så många olika saker men ändå hålla inriktningen event, avslutar Catherine.

Gästkrönikör

Allt om Företagande bjuder regelbundet in gästkrönikörer som delar med sig av sin kunskap.

Gästkrönikör has 226 posts and counting. See all posts by Gästkrönikör

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.