Satsa på fler än en inkomstkälla

Av Dorotea Pettersson

Ihren Abrahamsson och jag talas vid via skype och har ett mycket trevligt och sprudlande samtal. Ett samtal om vad som är viktigt i livet och hur viktigt det är att göra det man vill och älskar.

Book LaunchIhrén är coach och har i flera år arbetat med ledarskapsutbildningar men har under det senaste året funnit en annan passion som hon lägger sitt största fokus på idag. Det handlar om en hälsoprodukt som hon tycker att alla borde prova. En produkt som ger dig alla vitaminer, mineraler och antioxidander du behöver. Hon kan nu bygga upp grupper av människor istället för en klient i taget.

De senaste 15 åren har Ihrén bott utomlands under vinterhalvåret. Trots att hon är norrlänning är hon inte förtjust i vintern. Hon har redan levt tillräckligt i kallt klimat säger hon. Eftersom hon då får lämna sitt arbete under vintern har det blivit att hon funderat över hur hon ska leva för att ha en inkomst som täcker hela året och denna produkt har gett henne den möjligheten. Detta kan jag jobba med över hela världen säger hon. Det är ett genialiskt koncept. Hälsa handlar inte bara om vad man äter utan även om en hälsosam ekonomi och att arbeta med det man verkligen vill. Därför förespråkar Ihrén multipla inkomstkällor. Idag vill man kunna vara flexibel och ha frihet. Har man då planerat sina inkomster så att det kommer in pengar oavsett vart man befinner sig kan man planera sitt liv precis så som man önskar menar Ihrén.  Det nya sättet att arbeta på är genom samarbete.  Man behöver inte längre vara den som kan allt utan man kan dra nytta av varandras resurser. Att arbeta med den här produkten har gett Ihrén möjligheten att ha en passiv inkomst. Det har krävt mycket arbete i början men nu har jag mina team som i sin tur bygger upp sina team. I vinter åker hon till Hawaii. Där ska hon njuta av att slippa den svenska kylan samtidigt som hon bygger upp verksamhet där. Det bästa med det här är att jag kan välja vem jag vill arbeta med. Jag väljer glada och positiva människor.

Andra källor till inkomst är förstås hennes coachinguppdrag. Hon har sina ledarskapsutbildningar som främst görs via webinars vilket också gör att hon kan vara var som helst i världen. Utöver det är Ihrén författare och har skrivit fem böcker varav ”Sensitiv og sterk” lanseras den 26 oktober 2013.

Att satsa på fler än en inkomstkälla är smart och Ihrén är glad att hon kan utbilda andra i att förstå det briljanta i det. Att satsa på multipla inkomstkällor går ut på att ha inkomst som kommer in från flera olika ställen utan att du aktivt måste arbeta med allt samtidigt. Man får lägga ner mycket tid i början eller under en period, som med bokskrivandet, men sedan kommer pengarna in på kontot utan större ansträngning. Det ger valfrihet och möjlighet till att resa och möjligheten att inte alltid behöva aktivt arbeta.

Att utbilda människor i det här är otraditionellt men det ligger i tiden. Ihrén menar att alla människor är ledare i sitt eget liv och om vi fokuserar på det vi har i vårt huvud istället för att jaga framgång kommer vi att lyckas. Vi vill inte göra samma sak hela tiden idag utan vi vill kunna välja vad vi vill arbeta med men framför allt vill vi kunna vara lediga när vi vill. Att sprida ut sina inkomstkällor på det här viset gör att man kan vara med sina barn mer eller sitta på en solstol vid poolen samtidigt som man jobbar.

Ihréns främsta tips för att lyckas i livet:

  1. Det handlar om självkännedom. Plocka fram din kunskap och gör något bra av det. Hitta det du kan men kanske inte förstår att du kan.
  2. Sluta aldrig vara nyfiken. Ha fokus på lösningar och stäng inte dörrar bara för att du haft en dålig erfarenhet.
  3. Lyssna på människor som har erfarenhet för de vet hur man gör. Se till att våga gå utanför din komfortzon och prata med människor som kan dela med sig av sina kunskaper.

Gästkrönikör

Allt om Företagande bjuder regelbundet in gästkrönikörer som delar med sig av sin kunskap.

Gästkrönikör has 226 posts and counting. See all posts by Gästkrönikör

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.