Slå hål på dina ursäkter!

Det är mycket nu, jag vet! För oss entreprenörer är det alltid mycket och det rullar på snabbt, det här vi kallar livet. Helt plötsligt är vi mitt i februari. Va? Året började ju precis alldeles nyss?!! Hur ska du hinna och orka med marknadsplaner, säljstrategier, hålla koll på ekonomin, ha alla papper och avtal i ordning, boka kundmöten, tänka på expansion, analysera kundsegment osv? Mitt svar: genom att hinna och orka hälsa mera™! Inget kommer gratis och turen drabbar bara de väl förberedda, fråga bara svenska längdåkningslandslaget…

Du är självklart inte som alla andra, för du är fullständigt unik. Du kanske däremot hittar på ungefär samma ursäkter som många andra för att slippa träna, äta nyttigt och sova gott? Här hjälper jag dig att slå hål på de 3 vanligaste ursäkterna jag stöter på. Har du fler hjälper jag dig gärna med dem också om du hör av dig. Annars är jag säker på att du själv kan slå hål på dina värsta ursäkter – du kan ju driva företag!

  • Jag har inte tid att träna, men vet att jag borde…
    Tiden är samma för alla och med det faktum i bakfickan att en timmes träning ger dig ungefär 3 timmars energi   duger inte tidsbrist som ursäkt – du tjänar ju tid på att träna! Du blir smartare av att träna, bl.a. tack vare att hjärnan får mer syre. Och ärligt talat; hinner Obama så hinner du.
  • Jag vill äta nyttigare än jag gör, men det är ju så himla gott med godis, bullar och mackor…
    Är du en gottegris (som jag…) är det lika bra att inte ha godis hemma. Bra mat ger dig både fysisk och psykisk energi under längre tid och du sparar tid på sötsugs- och trötthetsdippar. Visste du förresten att en ”sötsugsattack” oftast ger med sig efter 20 minuter, så h.å.l.l. u.t.
  • Jag har alldeles för mycket att göra för att hinna sova ordentligt och när jag väl lägger mig finns ju tankarna på allt jag vill och måste göra kvar…
    Utan tillräckligt med sömn blir det du gör ineffektivt och du blir osmart. För att hjärnan ska kunna sortera alla tankar och intryck behöver du sova. En utvilad hjärna är en kreativ, smart och arbetsvillig hjärna.

Du sparar alltså tid på att träna, äta bra och sova gott. Du får mer energi av att träna, äta bra och sova gott. Du blir smart av att träna, äta bra och sova gott. Du och ditt företag tjänar på att träna, ta bra och sova gott – vad har du för ursäkt kvar att inte hälsa mera™?

Heja dig!
(Och heja Sverige där borta i OS)

Malin

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.