Stigen jag har valt att vandra är tidvis både slingrande och snårig

Det finns flera sätt att driva företag på. Ur den individuella förförståelsen skapas varje företag på ett mer eller mindre traditionellt sätt. Den icke traditionella företagaren kallas ibland passionsföretagare; någon som jobbar efter sina inre drivkrafter och som snarare fokuserar på det än att bry sig om siffror och kalkyler.

Sådan är jag. Jag jobbar med det jag brinner för. Det är passionen för någonting som är den huvudsakliga basen för det jag tar mig för – inte kalkylerande, omsättning eller kronor och ören. Inte heller formulerandet av affärsplan, marknadsplan och liknande. Visst har jag gått igenom allt det där och jag arbetar strategiskt på många sätt. Men. För mig är det också viktigt att ibland ta ett steg tillbaka och fundera på om den vägen jag befinner mig på fortfarande är den rätta. Eller, har kanske förutsättningarna ändrats på ett eller annat sätt?

Jag jobbar ständigt efter uppsatta mål och visioner. Det är för mig viktigt att skapa dem och att genomföra handlingsplaner. Men, det är också viktigt att våga revidera, känna efter och ibland ändra riktning. Dit tankarna vandrar, där finns också den innersta drivkraften. Ibland känner jag att jag är på helt rätt väg. Ibland inte alls. Då är det dags att våga ta steget att justera riktningen.

Stigen jag har valt att vandra i mitt arbetsliv är tidvis både slingrande och snårig. Men, eftersom valet av väg alltid bottnar i mina drivkrafter så är det ändå rätt riktning att gå i. Design. Entreprenörskap. Kreativitet. Mina stöttepelare i alla val som kommer i min väg i arbetslivet. Det är det som driver mig framåt, det jag brinner för och det som får mig att utvecklas. Och det är där jag nästan varje arbetstimma känner glädje, energi och meningsfullhet för både mig och andra. Då är det enklare att när man ibland kommer till de taggiga snåren ta fram sekatören, knipsa av det som verkar visset och ta sig vidare.  Sådan är jag, hurdan är du?

 

Mer om Ingela
Hemsida
Facebook
Twitter
LinkedIn

Ingela Eriksson

Designkoordinator, projektledare, kommunikatör, pedagog och föreläsare. Kärt barn har många namn som det heter. Jag brinner för såväl för design entreprenörskap och kreativitet. När jag tog beslutet och sedan steget att förflytta mig från en bransch till en annan öppnade sig nya möjligheter. Min kompetens från två helt olika branscher skapar en unikitet och en drivkraft hos mig som är nyckeln i min yrkesvardag.

Ingela Eriksson has 12 posts and counting. See all posts by Ingela Eriksson

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.