Utveckla ditt personliga ledarskap och bli en framgångsrik chef!

Birgitta Sjöstrand”Ledarskap är livet”, säger Birgitta Sjöstrand, ägare av ”inre styrka ab”, som i dagarna släpper en serie CD-skivor för dig som vill utveckla ditt personliga ledarskap.

Med en bakgrund som ekonom och med hantering av pengar konstaterar Birgitta att ledarskap till stor del handlar om pengar. Oavsett vad vi kan tycka så mäts våra chefers och ledares framgång på hur de lyckas ekonomiskt med den verksamhet de ansvarar för.

Birgitta har vuxit upp i en familj full med chefer och ledarskap har alltid diskuterats vid middagsbordet.

Flyttade hem till Sverige och blev företagare
Efter att ha jobbat med valuta- och räntehandel i stora banker bland annat i England valde Birgitta och hennes familj att flytta tillbaka till Sverige 1999. Hon tog då också beslutet att omsätta sina kunskaper och erfarenheter till en verksamhet där hon kunde coacha och utveckla andra i sina ledarroller.

”Med en utbildning från Skandinaviska ledarhögskolan och certifiering som NLP tränare och coach så känner jag stor trygghet i att med min kompetens kunna göra skillnad för de kunder jag arbetar med”, säger Birgitta.

”Under mina år som coach och utbildare har jag samlat mängder av erfarenhet och konkreta verktyg som jag nu vill dela med mig av till andra för att få dem att växa”, fortsätter hon.

Varför släpper du en serie CD-skivor om personligt ledarskap just nu?
Det finns många skäl till detta enligt Birgitta och hon nämner bland annat:

 • De som inte har möjlighet att delta i en utbildning kan ändå få ny kunskap och nya verktyg, användbara i vardagen.
 • CD-skivorna gör det möjligt att utveckla ditt personliga ledarskap då du kör bil, väntar på en flygplats, i favoritfåtöljen – kort sagt när du har en stund över.
 • Ett samlat material som du kan gå tillbaka till när som helst.
 • Du behöver inte läsa tjocka böcker – luta dig tillbaka och lyssna istället.

Som ledare så jobbar du ju ständigt med att få dina medarbetare att växa och utvecklas. Det blir dock svårare och svårare att hinna med sin egen kompetensutveckling som ledare på traditionellt vis så det ligger definitivt i tiden att ge fler alternativ för personlig utveckling. 

Vad krävs av mig som vill ta del av dina kunskaper och erfarenheter?
Naturligtvis ett intresse av att utvecklas som ledare och bli mer bekväm i chefsrollen. Därutöver krävs att du målmedvetet går igenom de 6 CD skivorna som kursen består av.

”Byggt på 1000-tals timmar av eget praktiskt ledarskap och möten med 100-tals ledare i de utbildningar och coachsamtal jag haft, så har jag plockat ut det allra bästa och satt samman till 6 avsnitt om vardera en timme.”, berättar Birgitta.

De sex avsnitten är:

 • Översikt – ett helhetsperspektiv
 • Energi
 • Frustration och stress
 • Effektivitet
 • Ledarskap
 • Motivation

Alla ett koncentrat av konkreta tips och verktyg som direkt kan användas i den egna ledarrollen.

Vilka vänder du dig särskilt till med kursen?
Ledare och chefer på alla nivåer har nytta av materialet ger en möjlighet att möte de krav som ställs av såväl överordnade som personal.

Specifikt är det tre grupper som absolut har glädje av de 6 CD-skivorna nämligen chefer som:

 • har problem med att motivera grupper.
 • inte får tiden att räcka till.
 • har svårt att förstår hur andra tänker egentligen.

Genom att gå igenom materialet så kan en ledare knyta samman fragment av kunskaper till en helhet som ger insikt och en aptit att gå vidare i sin roll.

Blir det här en del av utvecklingen i Inre styrka AB?
”Detta är ett första steg i att dela med mig av min kunskap och erfarenhet till en större grupp chefer än vad jag kan nå med mina föreläsningar, utbildningar och coachsamtal”, säger Birgitta.

”Jag hoppas naturligtvis att många skall upptäcka fördelen med formatet och glädjen i att kunna utvecklas som ledare trots en tuff vardag”, avslutar Birgitta.

Som ett medskick från intervjun med Birgitta får vi ”Behåll nyfikenheten och bråka aldrig med dina barn!”

 

Kenneth OE Sundin

Kenneth OE Sundin startade sitt första riktiga företag 1986 - sedan dess har det hunnit bli ytterligare ett antal i egen regi och några i delägarskap. Som serieentreprenör har han blivit utsedd till en av Sveriges 500 mest framgångsrika Entreprenörer. Verksamheten har spänt sig över allt i från lokalt återförsäljande till nationellt och internationellt uppbyggande av både återförsäljatnät och egna kunder i mer än 25 länder runt om i världen. Idag jobbar Kenneth OE med företaget SMEBOX AB som bas och via SME Academy, ett nätverk för kunskapen OM och FÖR små företag. Under slutet av 2012 lanseras en helt digital plattform för att förse entreprenörer i solo- och microföretag över hela världen med inspiration, kunskap och utveckling i form av konkreta verktyg och kunskap där han tillsammans med kollegor från många länder delar med sig av erfarenheter, såväl framgångar som fiaskon. Specialområden är Entreprenörskap, Internationella affärer och IT-stöd i verksamheten. Kenneth OE är baserad i Uppsala men har hela världen som arbetsfält.

Kenneth OE Sundin has 7 posts and counting. See all posts by Kenneth OE Sundin

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.