Våga, kliva fram

Av May-Lis Farnes

Jeanette Jungars mission: Att ge människor verktyg så de når sin fulla potential!

Jeanette LjungarsJeanette är en fantastisk kraftfull kvinna, en riktig entreprenör, företagare, ledare och författare – en god förebild för många. Och förebilder – det behövs.

Jeanette har varit entreprenör i ca 23 år. Hon har haft ett enormt mod att starta många olika företag inom många olika branscher, vågat prova på och misslyckas och ser det som det bästa sättet att lära! Och ett evigt lärande är ett av Jeanettes ledord.

Hon har gått från klarhet till klarhet, från att vara en blyg kvinna till att ha mål att bli en internationell föreläsare och förläsa på alla världens kontinent! Det är ett stort och attraktivt mål! Hon har vågat överkomma sina rädslor genom att tvinga sig själv göra det hon har varit rätt för. Och alla vi som arbetar med personlig utveckling vet ju att det ända sättet att överkomma sina rädslor är precis det – att göra det vi är rädd för.

Vägen Jeanette har gått har inte varit rak eller enbart gått spikrak uppåt. Hon har till tider kört för hårt och har då fått backa, söka nya vägar, utbilda sig vidare och söka positiva människor att umgås med.

Full av idéer och skaparkraft har hon redan skrivit 3 böcker och har två till på gång. Hon har som mål att skriva två böcker i året. Det är ett till exempel på ett stort och attraktiva mål! Hon skriver om det hon själv har upplevd och tror på och som stödjer hennes mission att ge människor rätt verktyg att uppnå sin fulla potential. Hon har själv hatt låg självkänsla och självförtroende – och i hennes bok går hon igenom övningar som hon själv har använt och fått hjälp av. Idag är hon ödmjuk och landet i att vara nöjd och veta vad hon vill, förstå hur lite hon egentligen vet och bjuda på sig själv utan att vara rädd för vad andra tycker.

Jeanettes mission är att ge människor verktyg så de når sin fulla potential genom att ge nya insikter och medvetenhet. Hon vill att de ska få mera tro på sig själv och sina förmågor.

Hon vill utveckla sig själv hela tiden och hjälpa andra med det samma, hon tro på ständig utveckling!

Develop myself – develop others!

Jeanettes 3 böcker:

Boosta sin självkänsla
Verktyg för att öka din självkänsla och självförtroende

Du är ledare, du är någon
Verktyg för att vi alla ska förstå att vi är något, att vi alla har styrkor, hur vi kan utveckla dessa och tro på oss själv och se oss själv som ledare. Grundledarprinciper för alla, som att leda sig själv, självdisciplin, ansvar, kommunikation m.m. En form av coachingbok.

Excellent leadership- 16 strategies & qualities (Enbart på engelska)
Innehåller ett antal viktiga egenskaper för gott ledarskap som till exempel hur du ständigt bör lära dig nya saker, se möjligheter varje dag och hur vi kan lära av varandra. En annan viktig egenskap är att vara villig att ge, genom att ge får du.

Kommande böcker:

Ditt liv – ditt val

Våga, kliva fram

Jeanettes 4 viktigaste råd till andra företagare:

–          Du behöver sätta mål, vara målmedvetna och hålla fast till dessa även om du faller eller möter hinder

–          Du behöver utveckla dig själv hela tiden, lära sig något nytt och ha som motto att lära något nytt varje dag

–          Du behöver tro på dig själv och det du gör! Svårt att vinna respekt om du inte tror på dig själv!

–          Du behöver sluta konkurrenstänkandet och börja samarbete då du kan skapa något mycket starkare och större tillsamman med andra. Det vidgar ditt medvetande och du kan komplettera andra – och andra dig!

Läs mer på Jeanettes hemsida: http://ljungars.net

Gästkrönikör

Allt om Företagande bjuder regelbundet in gästkrönikörer som delar med sig av sin kunskap.

Gästkrönikör has 226 posts and counting. See all posts by Gästkrönikör

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.