Vikten av att omvandla en idé från tanke till ord

Jag är en idéspruta. Vissa dagar fullkomligt forsar det fram idéer i mitt huvud. Vissa klockrena, andra kanske mindre bra. Jag älskar idégenerering, då pumpar adrenalinet lite extra. Tecknet på när en bra idé har kläckts är för mig när den är i princip omöjlig att släppa och under en period leder till sömnlöshet.

När den första fasen av idégenerering är gjord brukar det i alla fall för min del lugna ner sig lite och hamna lite i stiltje. Saken behöver marinera lite för att kunna bli sådär lagom mör och bra att ta tag i. Och visst, det kan vara bra. Men, det får inte hamna i det läget för länge.

För mig är det viktigt att agera på det man tror på. Att omvandla en idé från tanke till ord är ett viktigt steg. För det är först när idén formuleras både på pränt och med ljud som den har möjlighet till att bli storartad och till att bli genomförd. Det är i ett sammanhang som den förfinas. Det är oftast med hjälp av andra människor som den kan förverkligas.

En idé gör ingen nytta i att ligga år efter år och samla damm. Tricket för att få någonting i rullning är att faktiskt agera på ett eller annat sätt. Visst, det är osäkert och kanske till och med lite läskigt att testa sin idé på någon annan – särskilt om idén ligger en väldigt varmt om hjärtat. Men, tänk så här – tänk om allt du egentligen behöver göra för att börja förverkliga din idé är att faktiskt formulera den för någon annan? Att det är då den möts av verkligheten blir större, bättre och konkretare och därmed genomförbar? Testa att prata med någon du litar på! Vad har du att förlora – egentligen?

Mer om Ingela
Hemsida
Facebook
Twitter
LinkedIn

 

Ingela Eriksson

Designkoordinator, projektledare, kommunikatör, pedagog och föreläsare. Kärt barn har många namn som det heter. Jag brinner för såväl för design entreprenörskap och kreativitet. När jag tog beslutet och sedan steget att förflytta mig från en bransch till en annan öppnade sig nya möjligheter. Min kompetens från två helt olika branscher skapar en unikitet och en drivkraft hos mig som är nyckeln i min yrkesvardag.

Ingela Eriksson has 12 posts and counting. See all posts by Ingela Eriksson

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.