Vitaliya sköter många projekt med fingertoppskänsla

Av Jeanette Ljungars

VitaliyaÅr 1996 kom Vitaliya till Sverige som utbildad jurist. Det fanns inte arbete som det utan hon började använda sina kunskaper i sin mans företag istället. Han importerade och sålde mörkerkikare och Vitalya hade kontakt med olika leverantörer. Hennes kunskaper kom till sin rätt, när det gällde att se att allt gick rätt till och de har, tack vare det, aldrig haft problem med leveranser, betalningar eller dylikt.

År 1998 började hon med textiler och hade det som huvudverksamhet, samtidigt som de utvecklade företaget med mörkerkikare. För textilerna är hon både grossist, har egen butik och webbshop.

Idag är Vitaliya och hennes man agenturer för många produkter och tar in till Sverige annorlunda produkter. Hon har alltid många förfrågningar att ta ställning till och både leverantörer och kunder hör av sig ofta. Det finns speciellt två saker som Vitaliya har förstått och utvecklat under åren. Det första är att bygga bra relationer och nätverk. Att skapa förtroenden bland samarbetspartners, kunder och leverantörer. Ett tag höll hon upp med sitt mörkerkikar-företag, men kunderna höll ändå kontakt med henne. Det bevisar att man byggt ett starkt förtroende och en bra relation. Något som är värdefullt. När hon då startade upp på nytt fanns kunderna redan där. Nu sprids mörkerkikarna inte bara bland jägare och nattarbetare utan bland ”vanliga” människor också som förstått dess mångsidiga ändamål.

Det andra hon har lärt sig, är att förstå vad fingertoppskänsla är och hur man utvecklar och tar vara på den. Hon tror på att inte lägga allt krut på samma ställe, utan på att ha många projekt. Det ger en större balans och en mindre stress, eftersom en dag vill kunderna ha mer av det ena och nästa dag av det andra. Om du s.a.s satsat allt krut på en kanonkula och den misslyckas, så blir du stressad och frustrerad.

Fingertoppskänslan hon utvecklat är en konst. I början när hon kom till Sverige förstod hon inte vad som menades när andra pratade om fingertoppskänsla, men nu vet hon precis vad det är. Den gåvan har hon med sig när hon nu hela tiden utvecklar sitt företag. Målmedvetet och med positiv energi.

Tips av Vitaliya att ta dig framåt:

  1. Bygg relationer och nätverk
  2. Utveckla konsten att känna av ”timing” och marknaden. Våga stå på flera ben.
  3. Ta hjälp av en coach. Coachen hjälper dig utvecklas framåt och se nya spår.

Du hittar hennes hemsida på http://nattsikten.com

Gästkrönikör

Allt om Företagande bjuder regelbundet in gästkrönikörer som delar med sig av sin kunskap.

Gästkrönikör has 226 posts and counting. See all posts by Gästkrönikör

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.